Verhuizers inhuren

Zelf verhuizen of een verhuisservice inschakelen?

Als het tijd is om te verhuizen, moet je uitzoeken hoe je je spullen moet verplaatsen. Je hebt twee opties om het te verplaatsen. Je kunt het zelf doen of verhuizers inhuren om het voor je te doen. Elke keuze heeft zijn voor- en nadelen. Dit is afhankelijk van je huidige situatie.

Als je bijvoorbeeld geld wilt besparen, moet je je spullen zelf verhuizen. Het inhuren van verhuizers  brengt verschillende kosten met zich mee. Maar als je meer mogelijkheden wilt hebben om je spullen te verhuizen, dan is het inhuren van een verhuisservice de betere keuze. Het beste moment om te bepalen of je zelf gaat verhuizen of een dienst inhuurt om dit voor je te doen, is tijdens een inventariscontrole. De dingen die je wilt verhuizen, zijn meestal een van de grootste bepalende factoren of je alleen kunt verhuizen of dat je hulp nodig hebt.

Voor- en nadelen van zelf verhuizen

Zelf verhuizen is niet alleen de goedkopere optie, het is ook de keuze die minder keuzes met zich meebrengt in vergelijking met sjouwers inhuren. Je hoeft geen enkele dienst in te roepen, geen vervoer te kiezen of je zorgen te maken over andere kosten dan je gas. Je bent echter verantwoordelijk voor het inpakken, inventariseren en verplaatsen van je eigen spullen. Daarom moet je ervoor zorgen dat alles wat je mee wilt nemen in je auto past. Je moet ook al je spullen goed en veilig verpakken, want alles wat tijdens het transport kapot gaat, is alleen jouw schuld. Wanneer je op je bestemming aankomt, moet je natuurlijk ook zelf alles uitpakken. Zoals je kunt zien, brengt deze keuze veel werk met zich mee. Dat is de reden waarom je geld kunt besparen.

Voor- en nadelen van het inhuren van een verhuisservice

Een verhuisservice is de meest handige optie als je wilt verhuizen. Dat komt omdat verhuisdiensten allemaal allerlei diensten en accommodaties hebben. Ten eerste krijg je al personeel die je spullen van en naar het transportvoertuig brengt. Ten tweede kun je elk type transportvoertuig kiezen dat geschikt is voor alle vracht die je wilt vervoeren. Ten slotte zijn verhuisdiensten verantwoordelijk voor eventuele beschadigde goederen die ze tijdens de verhuizing vervoeren. Houd er echter rekening mee dat elk type service een specifieke prijs heeft. Welke keuze ga jij maken? Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inhuren? De keuze is aan jou!