afvallen

Snel afvallen? Overweeg dan deze tips

Afvallen heeft niet alleen invloed op je uiterlijk. Het geeft ook een positief effect op je gezondheid. Gewichtsverlies kan de oplossing zijn voor elk gezondheidsprobleem.

Het wordt aanbevolen om een ​​halve kilo per week af te vallen om gewichtsbeheersing op de lange termijn te bereiken. Je kunt verschillende eetplannen vinden waarvan wordt beweerd dat je hiermee snel kunt afvallen. De meeste van hen kunnen je een hongerig gevoel geven. Je moet daarom een gezonder eetplan vinden dat bij jouw situatie past. Dat komt omdat iedereen andere behoeften heeft. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen om snel gewicht te verliezen.

Probeer intermitterend vasten

Intermitterend vasten is een van de beste manieren om snel af te vallen. Het houdt in dat je je calorieën binnen een bepaald tijdvenster eet en vervolgens de rest van de dag vast. Je kunt bijvoorbeeld elke dag al je dagelijkse calorieën in een venster van 8 uur eten en in totaal 16 uur per dag vasten. Er zijn verschillende soorten intermitterend vasten, maar ze houden allemaal in dat je je voedselinname moet beperken, zodat je minder calorieën binnenkrijgt dan normaal. Dit proces kan de insulinegevoeligheid helpen verbeteren, de bloedsuikerspiegel verlagen en de opslag van buikvet verminderen.

Verminder suiker en koolhydraten

Bezuinigen op suiker en koolhydraten kan zeer effectief zijn om snel gewicht te verliezen. Overmatige suikerconsumptie leidt tot verhoogde insulineresistentie, wat op den duur kan leiden tot gewichtstoename. Bovendien veroorzaken zowel suiker als koolhydraten een toename van ghreline, wat de eetlust verhoogt. Hierdoor ga je veel eten. Het beperken van deze voedingsmiddelen zal helpen om de calorie-inname te verminderen en gewichtsverlies in de loop van de tijd te bevorderen door het verlangen naar koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals brood en ontbijtgranen te verminderen. Houd er rekening mee dat suiker in veel bewerkte voedingsmiddelen voorkomt. Het is dus belangrijk om de etiketten zorgvuldig te lezen voordat je iets koopt dat toegevoegde suiker of fructose glucosestroop kan bevatten.

Regelmatig sporten

Door te sporten kun je snel afvallen. Er zijn verschillende soorten fysieke training die je kunt proberen. Probeer eerst om gewichten op te tillen. Gewichtheffen kan calorieën verbranden en voorkomen dat de stofwisseling vertraagt. Krachttraining wordt ook aanbevolen voor programma’s voor gewichtsverlies. Je kunt een trainer inhuren om je op weg te helpen. Als je merkt dat gewichtheffen niet geschikt voor je is, kun je cardiotraining doen, zoals hardlopen, joggen, zwemmen of fietsen. Zowel krachttraining als cardiotraining zijn niet alleen gunstig voor gewichtsverlies, ze bieden ook veel gezondheidsvoordelen en houden je conditie op peil.