Schapengaas

Eenvoudige stappen om schapengaas te installeren

Als de lente komt, betekent dit dat je schapen terugkeren naar de wei. Het kan zijn dat je schapen uit de wei proberen te ontsnappen. Daarom moet je schapengaas installeren.

Alle boeren doen er alles aan om hun dieren opgesloten te houden. Het plaatsen en onderhouden van een goede omheining is jouw verantwoordelijkheid. Je wilt toch niet dat je schapen ontsnappen en de weg op rennen? Het zal niet alleen je schapen in gevaar brengen, maar het kan ook gevaarlijk zijn voor weggebruikers. Het opzetten van een omheining voor je weiland is eenvoudig. Je kunt het zelf doen zonder een professional in te huren. Volg gewoon de onderstaande stappen.

Bereid de materialen en apparatuur voor

Voor het plaatsen van een weidehekken heb je schapengaas, palen, een hamer, een tang, een draadtrekker, handgrepen en een nietpistool nodig. Je kunt deze hulpmiddelen bij elke ijzerhandel of online kopen. Het aantal palen dat je nodig hebt, hangt af van de grootte van je weiland en hoeveel omheining je wilt. Een standaard paal is 1,5 m lang en 5 cm in diameter. Het minimum aantal palen voor een omheining van 30 m is twee, maar vier zijn beter voor de stabiliteit.

Stel de spanpalen in

Je zet spanpalen op door gaten in de grond te graven waar je ze wilt hebben. Het beste is om een ​​grondboor of handboor te gebruiken in plaats van een schep. Dit maakt het gemakkelijker om rechte gaten te maken zonder stenen of wortels te raken. Het gat moet diep genoeg zijn om de paal erin te duwen. Om ze op hun plaats te zetten, sla je ze met een voorhamer in de grond. Als ze eenmaal staan, sla je grote spijkers door hun basis in de grond om ze rechtop te houden. Je kunt palen ook in de grond slaan met een hamer als je geen toegang hebt tot zwaar gereedschap.

Nieten van schapengaas aan de paal

Niet het ene uiteinde van je schapengaas aan een paal en span het met spanning over je weiland, zodat het niet gaat hangen. Haken zijn goed om draden tijdelijk op te houden terwijl je aan andere delen van de afrastering werkt. Nadat je alle palen hebt geniet, kun je de spanpaal controleren. Als je merkt deze doorzakt, moet je eraan trekken voordat je het op de zeef niet. Je kunt de tang gebruiken om het schapengaas strak te trekken. Vervolgens kun je met behulp van de trekker de strengen schapengaas strakker trekken en aan de paal nieten.